EquiDay Lezingen programma
Lezingen op EquiFair

Volg een verdiepende lezing van een paardenprofessional in het Horse in Mind lezinglokaal. In het lezinglokaal zijn er beperkt plaatsen beschikbaar, dus kom op tijd!


Lezingenlokaal 1

Bodies and Bones
Zefanja Vermeulen van Equinestudies

Lezingenlokaal 1 ~ 10:30 - 11:15 uur

10:30 - 11:15 uur

Zefanja Vermeulen

Je kunt zoveel zien als je paarden observeert in hun eigen omgeving.
Ik ga je meenemen waar je allemaal op kunt letten in deze lezing.
Ik ga je ook meenemen in the horse inside out waarbij we casussen bespreken met de skelet onderdelen.


Over Zefanja:
Mijn specialisme is de anatomie en biomechanica van het paard.
Daarbij vind ik het altijd super leuk om mensen mee te nemen in de wereld van de skeletten en hun verhaal.

Het pannetje van je paard: Waar komen klachten vandaan en wat is er nodig om ze op te lossen.
Francis Dalebout van De Paardenhomeopaat

Lezingenlokaal 1 ~ 11:30 - 12:15 uur

11:30 - 12:15 uur

Francis Dalebout

In deze lezing laat ik je aan de hand van 'het pannetje' van je paard zien hoe chronische klachten zich ontwikkelen en wat er nodig is om klachten blijvend op te lossen. Ook laat ik je zien waarom de rol van mentale aspecten zo belangrijk is, zowel in het ontstaan van fysieke klachten als in het oplossen er van.
Aan het eind van deze lezing weet jij welke factoren bijgedragen kunnen hebben bij het ontstaan van de klachten van je paard, weet je waarom het maar niet lukt de klachten van je paard op te lossen, waarom ze steeds weer terug komen ondanks alle dingen die je al gedaan hebt, of waarom je paard steeds maar weer nieuwe klachten ontwikkelt.

Over Francis:
Dankzij mijn Paintmerrie Flygirl maakte ik een kleine 30 jaar geleden al kennis met de kracht van homepathie. Sindsdien maakte ik veelvuldig gebruik van homeopathische zelfhulpmiddelen en af en toe, na raadplegen van een humaan homeopaat, ook wel enkelvoudige middelen. Totdat een vriendin me aanspoorde klassieke homeopathie te gaan studeren. Al bij het inschrijven van de opleiding voelde het als thuis komen.
Als erkend klassiek homeopaat voor dieren behandel ik inmiddels ruim 10 jaar dieren, maar al tijdens de supervisieperiode van de opleiding bleek dat het zwaartepunt van mijn praktijk bij de paarden zou komen te liggen. Niet zo heel gek als je weet dat ik al bijna mijn hele leven 'in de paarden' zit.
Daarom heb ik me 4 jaar geleden volledig toegelegd op de behandeling van paarden en inmiddels behandel ik paarden door heel Europa en daar buiten. Door deze specialisatie heb ik als geen ander de kennis en de tools om echt 'tot de kern van het probleem' te komen en klachten vanuit hun ontstaansgeschiedenis op te lossen. Dat maakt dat paarden zowel fysiek als mentaal weer volledig in hun kracht komen te staan en hun zelfherstellend vermogen weer optimaal zijn werk kan doen.

De hielencheck als graadmeter voor gezonde hoeven.
Anne Schuite van Hoofnerd Academy

Lezingenlokaal 1 ~ 12:30 - 13:15 uur

12:30 - 13:15 uur

Anne Schuite

Hielen zijn de graadmeter voor de gezondheid van de achterkant van de hoef; een achterkant die prachtig in elkaar zit met schok-en trillingsdempend materiaal dat zowel de hoeven als de gewrichten van jouw paard beschermt. Wanneer de achterkant van de hoef flauw valt, heeft heel het bewegingsapparaat het moeilijk. Na deze lezing weet je precies waar je op moet letten om gezonde hielen van ongezonde hielen te onderscheiden bij jouw paard.

Over Anne:
-Bekapper by day, nerd by night-
als paardengek, ruiter en vooral hoevenfiel richtte ik na ruim 10 jaar ervaring als hoefspecialist de Hoofnerd Academy op. Dit om een platform te creëren dat mijn liefde voor hoeven èn creativiteit op vlak van lesgeven en schrijven kon combineren. Vanuit de Hoofnerd Academy leer ik alles over hoeven aan alle mensen die met of rond paarden bezig zijn en ècht wil weten hoe hun paard in elkaar zit. Mensen die de meest optimale omstandigheden willen creëren voor hun paard om zo problemen te voorkomen, van leek tot professional.

Natuurlijke Oplossingen voor Jeuk bij Paarden
Shelley Meeuwsen van De Paardentherapeut

Lezingenlokaal 1 ~ 13:30 - 14:15 uur

13:30 - 14:15 uur

Shelley Meeuwsen

In deze lezing leer ik je de basis van het aanpakken van jeukklachten, zónder het gebruik van chemische troep en symptoombestrijding.

Shelley:
Leert jou (je) paarden gezond te maken met de kracht van de natuur💪🌱

Verlatingsangst bij paarden
Monique de Hont van Natural HorseMo

Lezingenlokaal 1 ~ 14:30 - 15:15 uur

14:30 - 15:15 uur

Monique de Hont

Verlatingsangst bij paarden komt veel voor. Dit is helaas niet op te lossen door een derde paard erbij te zetten of het te laten voor wat het is. Wel is het te trainen! Tijdens deze lezing wordt uitleg gegeven over deze trainingen.

Over Monique:
Natural HorseMo traint paarden met gedragsproblemen en geeft een tweejarige opleiding tot gedragstrainer.

Verhelderende inzichten over maagproblemen
Jantine Steehouder van Pure Horse

Lezingenlokaal 1 ~ 15:30 - 16:15 uur

15:30 - 16:15 uur

Jantine Steehouder

In deze lezing neem ik je mee in het intrigerende thema "maagproblemen bij paarden".

Duik diep mee in dit fascinerende orgaan doormiddel van boeiende case studies. In deze lezing zal ik je leren hoe je de tekenen van ongemak kunt gaan leren herkennen. En je zult gaan begrijpen waarom voorkomen beter dan genezen is en welke behandelingen er mogelijk zijn als je paard inderdaad geplaagd wordt door maagzweren. Of je nu een ervaren ruiter bent, twijfelt of je eigen paard misschien last heeft van zijn of haar maag, of gewoon honger hebt naar meer kennis. Na deze lezing zal je naar huis gaan, beladen met praktische tips en need to know kennis.

Over Jantine:
Jantine legt zich al jarenlang toe op het leren over paardenwelzijn in relatie tot voeding en welvaartziektes in het lichaam. Inmiddels heeft ze vele paarden naar een klachtenvrij leven mogen ondersteunen. Haar passie is om zoveel mogelijk kennis te delen, zodat iedere paardenliefhebber toegang heeft tot de essentiële kennis over de voeding voor zijn of haar paard. Want voorkomen is altijd beter dan genezen!